Rendelj tőlünk kritikát, fejlécet, blogajánlót, design átalakítást és még sok mást!

2014. február 22., szombat

Kritika: Oregon

Sziasztok! 
Ismét hoztam egy kritikát, ami kicsit sokat váratott magára, ezúton is elnézést kérnék azoktól, akiknek írom. A további csúszások elkerülése végett mindenkinek szeretném mondani, h mostantól CSAK HÉTVÉGÉN érek rá írni. Rendelni természetesen továbbra is bármikor rendelhettek! Bocsi :(


FIGYELEM: Ez a kritika az én véleményem, nem az a szándékom vele, hogy valakit megbántsak. Ha mégis így történne, azt nagyon sajnálom.

 

2014. február 16., vasárnap

Kritika: Blood Will Change Your Life

Sziasztok, ismét egy kritikát hoztam, mégpedig Kiki Molnár kérésére.
FIGYELEM: Ez a kritika az én véleményem, nem az a szándékom vele, hogy valakit megbántsak. Ha mégis így történne, azt nagyon sajnálom.

(nincs fejléc, sajnos)
Kinézet: Nos. Szerintem nem ártana beszerezned egy fejlécet, rendelj nyugodtan itt Melissától, nagyon szépeket csinál ;) Így túlságosan üresnek látszik az oldal, aki benéz hozzád, nem kap semmilyen képet a történetről, csak ott van a kockás háttér, meg a betűtípusok... na igen, a másik probléma azokkal van. Oké, hogy egységes, de rémesen egyszerű. Mindenképpen állíts be valamilyen másikat, szerintem Te is el tudod dönteni, hogy milyen illene a történethez. Lehetnének a betűk vörösek a címeknél, a többi meg maradhatna fehér. A sablonod sem nyerte el a tetszésemet. Állítsd be inkább a Simple-t. Hidd el, jobban fog mutatni. A modulok szörnyen hiányosak. Sőt, tulajdonképpen kettő van. A rólad szóló modult húzd lejjebb, a helyére kerülhetne egy sztoriismertető. Alá egy rendszeres olvasók, oldalmegjelenítések. Javaslom, hogy a cbox chatjét is próbáld ki, hiszen jelenleg az olvasóid sehogyan sem tudnak elérni, linkcserét kérni, stb. Szerintem a bejegyzések/fejezetek elejére írj valami köszöntő-féleséget, hiszen így sokkal nyitottabbnak, közvetlenebbnek fogsz tűnni, és a látogatók ezt értékelik. Viszont az egy plusz pont, hogy van zenelejátszód, a zene is illik a történetedhez.


Pontozás: 15/6 - nehéz helyzetbe hoztál, hiszen nem csúnya az oldalad, csak üres. Ezen viszont könnyen segíthetsz :)

Történet: A történeted meglehetősen egyedi. Nagyon meglepő fordulat volt számomra a második fejezet összes eseménye, hiszen a dolgok felgyorsultak. Bevallom, a cím alapján egy vámpíros sztorira számítottam, de megleptél! Semmi fantasy lény - legalábbis egyelőre -, hanem egy kegyetlen, csavaros pszichológiai változás. Jeffnek és Clemnek ez a hirtelen "pálfordulása"... csak hát rossz felé. Szóval meglepődtem, de nem feltétlenül rossz értelemben, bár, be kell valljam, alaposan rám ijesztesz Jeff játékaival :) Na, de térjünk rá az írás részére. Már az első fejezet legelső mondata egy picit... értelmetlen. Idézem: Clementine vagyok és egy kisvárosban lakom Londonban.
Tudod, mi ezzel a baj? Hogy Londonban nincsenek kisvárosok, hiszen London egy város. Ha pedig ezt úgy értetted, hogy a lány egy kisvárosban lakik, Londonban, akkor közölnöm kell veled, hogy London nagy város. A másik hibád, ami nagyon-nagyon sokszor előfordult, az az, hogy amikor valaki mondott valamit a másiknak, és előtte írtad, hogy pl. XY elmosolyodott, a kettőspont után nem raktad ki a gondolatjelet. Így az ember nem érti, hogy mi van. Példa:
ő újból megszólott: Valami baj van?
Így a szöveg egybefolyik. Helyesen így fog kinézni:
ő újból megszólott:
- Valami baj van?

És még egy dologgal volt némi problémám. Amikor Clem, vagy Jeff felkacagott, csak ennyit írtál: *Őrült kacaj* - és ezzel teljesen belerondítottál a képzeletemben már nagyban folyó jelenetbe. Ilyenkor úgy szokás, hogy szépen leírod: Jeff/Clem eszelős/őrült kacajt hallatott.
Még valami - tényleg utoljára: a történetedben nagyon sok minden úgy történt, ahogy a valóságban nem nagyon történhetne. Pl. két napja ismerték egymást, de amint Jeffet elvitték, máris örök hűséget fogadtak egymásnak... Ez szép jelenet, csak nem olyan valószínű
A fent leírtakra figyelj, egyébként a sztorid magával ragadott, és az említetteken kívül nagyon élveztem olvasni. Sokszor nagyon megleptél, érdekes csavarokat vittél bele a történetbe. Néha én is átéreztem a főszereplők abszurd és reménytelen helyzetét. Mindenképpen folytasd, de figyelj azokra, amiket leírtam!
(először célszerű beírni Wordbe a részeket, az jelzi a helyesírási és írásjeles hibákat is.)
Pontozás: 15/13






Összesen: 30/19
(ha figyelsz azokra, amiket írtam, csodálatos blogod lehet)
Ne felejts el kitenni modulokat, figyelj a párbeszédekre, és kicsit kerülj közelebb a valósághoz! ;) )

Sok sikert!

Nyugodtan rendelj Melissától fejlécet!;)                                                     

Csók:                                        


Fejléc - One Direction: One Band, One Dream, One Direction.

Sziasztok! Meghoztam a második rendelt fejlécünket, amit Grétának készítettem. Aki szereti az 1D-t, annak ajánlom, hogy nézze meg! Ezt a fejlécet kérlek ne vigyétek el!!!




2014. február 9., vasárnap

Fejléc - C.C. blog

Sziasztok! Meghoztam az első rendelt fejlécünket. Ez a fejléc C.C. - nek készült. Nyugodtan kukkantsatok be hozzá! Nagyon érdekes és különleges a története, én ilyennel még nem nagyon találkoztam. Na, de lássuk a fejlécet! :D Kérlek ezt ne vigyétek el!!



2014. február 2., vasárnap

Kritika: Mától tegnapig...

Sziasztok, ismét egy kritikával érkezem. 

FIGYELEM: Ez a kritika az én véleményem, nem az a szándékom vele, hogy valakit megbántsak. Ha mégis így történne, azt nagyon sajnálom.


Ezt Nici Montis kérte tőlem, a blog: Mától tegnapig...

(a fejlécről nem tudok képet berakni, mert nincsen )

Kinézet: Érdekes. Nem az a fajta, amiről az ember egyből eldönti, hogy ezt a szót most jó, vagy rossz értelemben lehet használni. Nem sűrűn találkozni olyan blogokkal, amiknek nincs fejlécük, és az elrendezés és különleges. Ha szeretnéd így hagyni - márpedig sejtem, hogy szeretnéd, hiszen a design-t, ahogy láttam, úgy készítette valaki - javaslom, hogy, legalábbis, ha tudsz, piszkálj bele icipicit a betűtípusokba, legalább a címébe, és a modulcímekbe. Lehetne olyan, mint fölül az oldalaknál. A kinézethez sorolom a chatet is, amin mindenképpen alakítanék a Te helyedben. Semmiképpen ne kék legyen az alap betűszín, hanem inkább bordó vagy piros. Én kipakolnám azt is oldalra, szerintem fölösleges külön aloldal neki. Kicsit zavaró, vagy legalábbis eltér a megszokottól, hogy ekkora nagy, ilyen széles és hosszú. De, hangsúlyozom, hogy mindenképpen változtasd meg a kéket pirosra/bordóra
Összesen: 15/14

Írás: Tulajdonképpen csak a prológus van fent, így az alapján kell megítélnem, hogy hogy írsz. A válaszom: jól. Nincsenek helyesírási hibák - eddig -, szép jelzőket és hasonlatokat használsz, ezekkel pedig élvezhetővé válik a szöveg. Örülök annak is, hogy sorkizárttal írsz. A témaválasztásod - ahogy a design - érdekes. Sok TVD- fanfic akad, de ilyen szerintem egy sincsen a tiéden kívül. Nem tudom, az emberek ezt hogy fogadják, bár nálad nincs probléma, szóval kíváncsi vagyok, mi lesz ebből. 
Az írást nem pontoznám, mert még nem nagyon van mit. 

Összesítés: (a lehetséges) 15-ből 14 pont. 


További jó blogolást kívánok, remélem hasznát veszed szerény véleményemnek. 

Pussz:                 

   

Kritika: A vér kötelez

Hello mindenki! 

Meghoztam a blog második kritikáját. Remélem, segítséget nyújtok vele! 

FIGYELEM: Ez a kritika az én véleményem, nem az a szándékom vele, hogy valakit megbántsak. Ha mégis így történne, azt nagyon sajnálom.