Rendelj tőlünk kritikát, fejlécet, blogajánlót, design átalakítást és még sok mást!

2014. június 25., szerda

Kritika: Story Of My Life

Szép napot mindenkinek!
Nagy nap volt ez a mai számunkra, hiszen Melissa meg én 
ma iratkoztunk be a gimibe. 
Veletek mi a helyzet? Hogy telik a nyaratok? 
/komment? :)/

Akkor jöjjön a kritika. Újabb bloggerina kérte a véleményemet, íme:

Raquel - Story Of My Life
Kinézet: Amikor először ránéztem a fejlécedre, nagyon tetszett, de ahogy egyre tovább vizsgálgattam, rá kellett jönnöm, hogy nem is olyan tökéletes. Az elgondolás jó, a versenyautó extrém húzás, hiszen nem gyakran találkozunk vele blogspotos fejléceken. És a fejléc célja az, hogy megkoronázza a design-t, felkeltse az érdeklődést. Oké, hogy nem Te csináltad, de ha egy mód van rá, egyeztess a készítőjével, hogy csiszolgasson rajta. Hogy mi az, ami nem tetszik rajta? A főszereplők teste jóformán átlátszó, pedig ha valaminek, akkor nekik igazán hangsúlyosnak kell lenniük. Ott Harry és a lány között túl éles a határ, nagyon nem stimmel az összhang kettejük között. A háttér jóformán kivehetetlen, ami nem feltétlenül baj, de ott fent a cím mögött elég zavaró. Viszont pirospont jár azért, mert a cím szép és ízléses. 
A design sem a Te munkád, de felsorolnék néhány szépséghibát, amiket Te magad is egyszerűen kijavíthatsz. A dátum betűtípusa egyáltalán nem passzol a fejezetek címééhez, úgyhogy szerintem állítsd át ugyanolyanra a kettőt. Oldalt a modulok elnevezése olvashatatlan, olyan aprók a betűk. A helyedben azt is átállítanám egyszerűbbre, letisztultabbra. Nem tudom, értesz-e a kódokhoz, de a chat és a linkek (amik túl halványak, jobban néznének ki, és olvashatóbbak lennének fekete színben) átalakításra szorulnak. Melissa segítségedre lehet ebben, ha gondolod, vedd fel vele a kapcsolatot. A háttér szép, a modulok jól vannak elrendezve, sőt, még zenedobozzal is rendelkezel, ezek mind-mind hasznosak és kellemesebbé teszik az összképet. Könyvborítót is rendeltél, ami nem a legszükségesebb, de nem rossz. 
Összesítve megszavazok Neked a 15 pontból 10-et.

Fogalmazás, történet: Nem szeretném itt is hangoztatni, hogy kritikus vagyok a fanfictionökkel szemben.  Azonban a sztoriismertető (story XD) elolvasása kicsit felkeltette az érdeklődésemet. Örültem annak, hogy a főszereplőnk a jelek szerint nem az a bocshogyélek-fajta. Szegény Hayley, lemaradt a fejlécről, pedig úgy fest, lesz majd szerepe. Cassie neve kísértetiesen hasonlít egy írónőére... De örülök, hogy a szereplőknél nem csak a korukat és a nevüket tudtuk meg. Az írásmódod kifejezetten tetszik, kellően magával ragadó és a jelzők, kifejezések, szófordulatok passzolnak a sztorihoz. 
Neked is csak azt tudom javasolni, amit a tehetségesebb fanfic-íróknak előtted: próbáld ki magad független történetben is! 
Összesen kiérdemeltél 14 pontot a 15-ből. Szép!

 Eredmény:
30/24
Csak így tovább, a kinézeten még csiszolgass egy ici-picit. 
:)

 Puszi: Faith

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Először is köszönöm szépen a véleményt!
    A design átalakítás már tervben van, fel is kértem rá valakit!
    Örülök, hogy tetszik a stílusom, az önálló történet tervbe van véve, de jelenleg elég sok projekten dolgozom!
    Hálás vagyok, amiért időt szakítottál rám!
    Ölellek!
    Raquel

    VálaszTörlés